Wednesday, 1 July 2015

All Riled Up



             Silence. Nothing but utter silence.
         
             I can hear you not.


Tuesday, 30 June 2015

Sheared Daffodils



Her seconds are minutes, are hours prolonged
Searing cold caressing her nights, dreamless on edge
Chilling warmth as her days slowly passed
Centurion months compressing her spirit’s age

She dares not move her lifeless limbs
The spreading numbness a welcomed sensation
Unceasing screaming ceased, warily suppressed
An ending (please God) a much awaited vocation
 
Gone are the laughter, the smiles, the giggles
Moments long taken flight from the life she knows
Memories unadorned and estranged emotions
Leaving her a husk, a being, a life soulless

She knows that she should hate
Develop an enmity withhold a rage
For a life forsaken, a future damaged
Of broken promises, of trusts ravaged

Yet she longs for loves' return
Of calming influence, of needs unspoken
Of hugs, kisses, and spontaneous affections
An ending (please God) a closure yearns

Please God, let it be her swan song, this closure she earns..  

Monday, 29 June 2015

Penentuan Pahala Posa aka PPP.



Kalau ikut kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Jamil Khir, posting ni akan mengurangkan pahala puasa kalau ada sebut pasai 1MDB yang ada berunsur fitnah atau seangkatan dengannya.

Like, Forward, Komen dan lain2 yang berkaitan yang banyak2 tu pun sangkut gak, katanya di sini.


Agaknya kalau tanya kemusykilan tapi dengan nada penuh sinis kurang tak yek? Kurang jugak rasanya.

DAP punya Tony Pua seronokla sebab dia tak posa. Boleh belasah sungguh – sungguh bab ni.

Sarawak Report punya Clare Rewcastle Brown pun okay gak.

Kita – kita yang Melayu Muslim ni sangkut la. Rafizi, SakMongkol, Aspan Alias, Kadir Jasin, Apanama dan lain - lain. Depa - depa la. Ramai baca lak tu..

Oleh sebab itu, saya akan posting pendek sangat2 hari ni dan ianya bukan pasal 1MDB dan isu - isu berkaitan dengannya.

Sebaliknya, saya nak cerita pasal beli komik Marvel “Secret Wars” (yang dulu, bukan yang sekarang; gambar sebelah kanan) dapat beli buku terbaru Tunku Halim “ A Malaysian Restaurant in London” (nun di sebelah kiri) murah 20%.

Nak tahu saya beli kat mana?

Kat Borders Mutiara Damansara.  Ala, Borders. Yang manager Melayu  Muslim dia tu pernah kena hambat ngan Jawi pasal buku la jugak. Cerita lama lah tapinya sebab la ni dah lepas dah.

Okay lah. Dah cukup setakat ni. Tak nak posting banyak sangat. Letih posa.

Kepada Pak2 Menteri yang berposa, selamat berbuka nanti, Insha-allah. 

Kalau nak bunyi Arab, iftar. Kat Kedai Mamak operate 24 jam pun boleh. 

Pahala dapat asalkan ber, ummm, iftar awal waktu no.